ESKİŞEHİR / İNÖNÜ - İnönü İmam Hatip Ortaokulu

Enerji Verimliliği Haftası

Okulumuzda enerji verimliliği haftası ile ilgili bakanlığımızın sayfasında bulunan videolar öğrencilerimize izletildi.

Konu ile ilgili 5. sınıflarımızla boyama çalışmaları yapıldı.

Pano düzenlendi ve okulumuzun giriş kısımlarına afişler asıldı. Resim yarışması yapıldı.

OKULUMUZ YENİDEN 'OKULUM TEMİZ BELGESİ'NE LAYIK GÖRÜLDÜ

2023-2024 eğitim-öğretim yılında okulumuz yeniden 'Okulum Temiz Belgesi'almaya hak kazanmıştır.

Okulumuzda İnsan Hakları Günü Dolayısıyla Çeşitli Etkinlikler Düzenlendi

10 aralık İnsan Hakları Günü dolayısıyla, okulumuzda hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenlendi .Bu kapsamda sınıflarımızda eş zamanlı video gösterimi yapıldı; öğrencilerimiz tarafından pano hazırlandı. Ayrıca okulumuz genelinde resim ve şiir yarışmaları yapıldı. Yarışmalarda dereceye giren öğrencilerimize ödülleri okul müdürümüz Fazıl ÖZKARA tarafından takdim edilmiştir.

Ara

"Dilimizin Zenginlikleri" projesi kapsamında kasım ayı boyunca klasik eserlerimizden "Dede Korkut Hikâyeleri" okunmuş, metinlerden eş anlamlı sözcükler incelenmiş ve "Bilen oturur" etkinliği yapılmıştır. Dilimizin ne kadar zengin bir anlatıma sahip olduğu deyimler, atasözleri ve eş anlamlı sözcükler üzerinden vurgulanmış ve pano hazırlanmıştır.

Ara

"Cumhuriyet 100 Yaşında" konulu şiir yarışmasında 1.olan 8/A sınıfı öğrencimiz Muhammed Enes KARATAŞ'a, "Bir Başkadır Benim Öğretmenim" konulu şiir yarışmasında 1.olan 8/A sınıfı öğrencimiz Emine SALAZALP'e ve "Enerji Kaynaklarının Verimli Kullanımı" konulu öykü yarışmasında 1.olan 8/A sınıfı öğrencimiz Zeliha ŞAHİN'e ödüllerini takdim ettik. Öğrencilerimizin başarılarının devamını dileriz.

Kas

Okul Aile Birligimizin öğretmenlerimiz için hazırladığı ikramlıklardan sonra Okul Müdürümüz Fazıl Özkara ile birlikte pasta kestik.Konferans Salon'unda başta başöğretmenimiz Mustafa Kemal'in izinde çocuklar yetiştirmeyi amaç edinen sevgi dolu, saygılı, millî manevi değerleri benimsemiş bireyler yetiştirilmesine vesile olan öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutladık

Kas

Okulumuz öğrencilerine "Değerler Egitimi" kapsamında İlçe Müftümüz Özcan Cihangir tarafından "İslam'da İlim Öğrenmenin ve Alimin Değeri " konulu konferans verilmiştir.

OKULUMUZDA DİYABET EĞİTİMİ VERİLDİ

İnönü Toplum Sağlığı Merkezi'nden Dr. Neslihan AKALIN tarafından öğrencilerimize diyabet eğitimi verildi.

Kas

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 85.yılında saygı ve özlemle anıyoruz.

2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası

Öğrencilerimiz lösemi hakkında bilgilendirildi.Farkındalık oluşturmak için turuncu balonlarla okulumuzda sağlık yürüyüşü yaptılar.

Kas

ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIR!

İnönü Toplum Sağlığı Merkezi sağlık çalışanları tarafından kadın öğretmenlerimize kanser taramaları hakkında bilgi verildi.

Kas

Eskişehir İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli düzenlenen "Meslek Tanıtım Günleri" kapsamında okulumuzda 8.sınıf öğrencilerine meslek seçimi konusunda seminer verilmiştir.

Kas

"Karayolları Trafik Eylem Planı" kapsamında Vehbi Koç Ortaokulu ve İnönü İmam Hatip Ortaokulu 7. ve 8. sınıf öğrencilerine, Vehbi Koç Ortaokulu Konferans Salon'unda, İnönü İlçe Emniyet Amirliği personellerinden Trafik Polisi Halil CEYLAN , Ali ÖNDER ve Hatice YILDIRIM tarafından trafik eğitimi verilmiştir.